İçişleri Bakanlığı, İller İdaresi Genel Müdürlüğünün genelgesi gereğince, Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz Başkanlığında Daday İlçesinde Halk Toplantısı gerçekleştirildi.

Vatandaşlar; sorun, talep ve şikayetlerini direkt olarak Vali Karadeniz’e ve toplantıda hazır bulunan diğer ilgili il müdürlerine iletme fırsatı buldu.

Daday Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu’nda düzenlenen halk toplantısına, Vali Yaşar Karadeniz, İlçe Kaymakamı Ömer Ahmet Özdemir, Daday Belediye Başkanı Hasan Fehmi Taş, İl Emniyet Müdürü Metin Turgay Karabulak, İl Jandarma Komutanı Albay Metin Özbek, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Nida Sinsi, kurum müdürleri ile ilçe ve köy mahalle sakinleri katıldı.

Toplantıda, vatandaşların vereceği bilgilerin çok önemli olduğunu ifade eden Vali Karadeniz;” Bu toplantının amacı hem sizlerin varsa eğer bize iletmeyi düşündüğünüz hususları birebir sizlerden dinlemek, hem de yürüttüğümüz kamu hizmetleri ile ilgili bizim göremediğimiz varsa bir eksiklik aksaklık bunlar hakkında sizlerden bilgi almak. Dolayısıyla bu toplantıda sizlerin bizlere vereceği bilgiler oldukça önemli, mahallemizle, okulumuzla, köyümüzle sokağımızla ilgili toplumsal nitelik taşıyan sorunları burada konuşmamız bizler açısından toplantının verimli ve etkin geçmesini sağlayacaktır. 2018 yatırım programının şekillenmeye başladığı bugünlerde önümüzdeki yıl için Daday’da hayırlı hizmetlere vesile olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

Toplantıda; greyder talebi, köy yerleşim merkezine kanalizasyon yapılması isteği, yerleşim alanlarının bazı bölümlerinde çekmeyen cep telefonları için sorunun giderilmesi, hazineye ait camiinin onarımının yapılması, hayvan hırsızlıklarına tedbir alınması için kamera sistemi kurulması, köy yollarına parke taş yapılması, programlanan köy yolları ve grup yollarının yapılması konularında vatandaşların talep ve istekleri, ilgili kurum amirleri tarafından cevaplandırıldı.

Vatandaşların taleplerini dinleyerek açıklamalarda bulunan Vali Karadeniz toplantımıza katkı sunan tüm vatandaşlara, muhtarlara, ve daire müdürlerine teşekkür ettiğini söyleyerek, “konuştuğumuz konuların, burada kalmayacağından emin olun, siz vatandaşlarımızın istekleri hem görüntülü, hem sesli, hem de notlu olarak kayıt altına alınmıştır ve bunlar ilgili kurumlar tarafından resmi yazışmaya dönüşecek. Bu konuları biz devamlı takip edeceğiz bundan emin olun.” ifadelerini kullandı.

Vali Karadeniz tarafından belirtilen bazı konuların yerince incelenmesi ve gereğinin yapılması hususunda yetkililere talimat verildi.