Tarihi Kentler Birliği yılın ikinci Buluşması ve Meclis toplantısını Kayseri’de gerçekleştirdi. Yılın ilk Buluşması Mayıs ayında İstanbul’da yapılmış ve TKB Başkanlık seçimlerinin olduğu Meclis toplantısında Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz Birlik başkanlığına seçilmişti. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’nin ev sahipliğinde yapılan Buluşma yaklaşık 500 kişinin katılımıyla 26-27-28 Ekim’de yapıldı. Özhaseki ve ekibinin titiz organizasyonu ve misafirperverliği ile üç gün süresince, Anadolu’nun farklı ölçekteki yerleşimlerinden gelen TKB üyesi belediye başkanları ve meclis üyeleri Kayseri’nin ve TKB’nin deneğim ve tecrübelerini dinleme şansı yakaladı. Alanda yapılan teknik gezi ile yapılan çalışmalar yerinde incelendi. TKB Kayseri Buluşması Cuma akşamı gala yemeği ve açılış konuşmalarıyla başladı. Kayseri Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, TKB ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Prof. Dr. Metin Sözen ile Kayseri Valisi Orhan Düzgün, hem TKB’nin 14 yıldır sürdürdüğü çalışmaların hem de Kayseri’de uygulanan modelin önemimin altını çizerek, TKB üyesi başkanlara, davetlilere hoş geldiniz dedi.

Cumartesi sabahı TKB Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın divan başkanlığında yapılan Meclis toplantısında, başvurusu alınan 10 belediyenin daha üyelikleri oy birliği ile kabul edildi ve Tarihi Kentler Birliği’nin üye sayısı 362’ye yükseldi: Han Belediyesi/Eskişehir, Ihlara Belediyesi/ Güzelyurt-Aksaray, Ayaş Belediyesi /Ankara, Eflani Belediyesi/ Karabük, Hacılar Belediyesi/ Kayseri, Doğanyurt Belediyesi/Kastamonu, Eyyübiye Belediyesi/Şanlıurfa, Gümüşhacıköy Belediyesi/Amasya, Taşkent Belediyesi/Konya, Emirgazi Belediyesi/Konya