Daday’da Ramazan Bayramı dolayısıyla ilçe protokolü tarafından, 1988 yılında Muş’ta şehit olan Ümit Demirci’nin annesi 80 yaşında ki Pakize Dermirci ile 2016 yılında Kayseri’de 2016 yılında çarşı iznine çıkan askerleri taşıyan otobüse yapılan bombalı saldırı sonucu Gazi olan Ferdi Çatal ve Kıbrıs Gazisi Kemal Sulamacı evlerinde ziyaret edildi. Duygusal anların yaşandığı ziyarette şehit Ümit Demirci ve tüm şehitlerimizin ruhları için ilçe Müftü vekili Murat Tekinalp tarafından Kur’an’ı Kerim tilaveti yapılarak dualar edildi. Millet olarak kahraman şehitlerimize ve gazilerimize minnettar olduklarını ifade eden protokol üyeleri, şehit ailelerinin ve gazilerinin kendilerine bırakılan değerli bir emanet olduklarını bildirerek, devlet kurumları olarak onların her zaman yanlarında ve destekçileri olacaklarını ifade ettiler.