Kuzeykent Mahallesi Muhtarı Ayhan Kılıç ve Daday Muhtarlar Derneği Başkanı Hikmet Çavuş Karasan ile ortaklaşa organize ettikleri Daday’da dayanışma, tanışma, birlik ve beraberlik toplantısında muhtarlar daha iyi hizmet yapabilmeleri konusunda fikir alışverişinde bulundular.

Düzenlenen toplantıya Daday merkezde bulunan dört muhtar, köy muhtarları ve Kastamonumerkezde bulunan muhtarlar katıldı.

“HER ZAMAN MUHTARLARIMIZIN YANINDA OLACAĞIZ”

Belediye Başkanımız Hasan Fehmi Taş, Daday’da yapılan çalışmalar hakkında muhtarlara bilgi verdi. Taş, “Daday’da göreve geldiğim günden bu tarafa başarılı hizmetler yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Gerek merkez ve gerekse de köy muhtarlarıyla birlikte güzel çalışmalar yapıyoruz. Köylerimizin de eksikliklerini gidermeye ve hizmet vermeye devam ediyoruz. Muhtarlar Derneğimize de bu muhtarlık binasını kazandırdık. Muhtarlarımız büyük özveri, dayanışma ve kaynaşma içinde görevlerini yürütüyorlar, onlarla da gurur duyuyoruz ve her zamanda onların yanındayız, muhtarlarımızı kutluyorum. Bugün burada yapılan bu organizasyonla da Kastamonu ve Daday’da hizmet veren muhtarlarımızla da büyük bir kaynaşma, birlik ve beraberlik örneği gösterdiler, bunun içinde hepsini kutluyor, çalışmalarında da başarılar diliyorum” dedi.

“MUHTARLAR BÜYÜK GÖREVLER YAPIYOR”

Kuzeykent Muhtarı Ayhan Kılıç da yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “Böyle bir etkinliği uzun süredir tasarlıyorduk. Nasip bu güne oldu. Daday’da bulunan muhtarlarımızla Kastamonu merkezde bulunan muhtarlarımızı bu vesile ile bir araya getirdik. Bunu ileriki günlerde de devam ettirmeyi düşünüyoruz. Bu tür etkinlikler muhtarlar arasında da büyük bir kaynaşma, birlik ve beraberliği sağlıyor, hem de birbirleri ile sohbet etme, çalışmaları hakkında görüş ve bilgi alışverişi yapmaları içinde etken oluyor. Muhtarlarımız yörelerinde büyük bir görevi ifa ediyorlar. Bu görevi yaparken de büyük bir özveri ve örnek çalışmalar yapmak içinde yarış ediyorlar. Muhtarlarımız arasında bir rekabet ortamı da yaratıyor. Mahallelerinde ve köylerinde en iyi hizmeti vermek için her türlü alternatifleri yapmak için büyük çaba sarf ediyorlar. Bu etkinlik programımıza bizleri kırmadan canı gönülden katılan tüm muhtarlarımıza ve muhtarların geldiğini ve bu etkinliğin yapıldığını duyarak gelen Daday Belediye Başkanımıza ve diğer hemşerilerimize de çok teşekkür ediyorum” dedi.

“HİZMET VERMEK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

Daday Muhtarlar Derneği Başkanı Hikmet Çavuş Karasan ise konuklarına şu sözlerle hitap etti: “İlk defa bu tür bir etkinliği düzenledik. Daday’da bulunan muhtarlarımız için de bu toplantı çok faydalı ve yararlı geçti. Bu etkinliği düzenlememize yardımcı olan başta muhtarımız, Dadaylı hemşerimiz Ayhan Kılıç’a ve diğer katılan muhtarlarımıza, bizi ziyarete gelen Belediye Başkanımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Daday merkez de 4 mahalle muhtarımız ve yine mevcut bulunan köylerimizde de 60 muhtarımız bulunuyor. Kastamonu’da ilk muhtarlar derneği kendi binası olan biz varız. Bu binamızı Belediye Başkanımızın da katkılarıyla ücret ödeyerek satın aldık. Daday’da muhtarlarımıza ait bir binamız oldu. Bu binamızda derneğimiz olarak muhtarlar arasında kaynaşma sağlanacağını düşündüğümüz ve bundan sonra da devam etmesini istediğimiz bu toplantıyı, kaynaşma ve birlikteliği önemli, olumlu görüyoruz. Bu tür çalışmalar ve etkinliklerin diğer ilçelerimize de örnek olacağını, buradaki kaynaşma, birlik ve beraberliğin diğer yerlere de vesile olacağı inancındayız. Tüm muhtarlarımızın ayrı fikir ve görüşleri var, çalışmaları var, projeleri var bunları da bu toplantılarla paylaşacak en iyi hizmeti vermek içinde çalışacağız. Etkinliğimize katılan herkese başarılar diliyorum.”

Müjdat Hülür