Kastamonu Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Daday Kampusunun yer alacağı yeni bina yapımı için çalışmalara başlandı.

Daha önce bina yapımını üstlenen fakat üniversitenin kapanması tereddüdünü yaşayan Ümit Çeri ile tekrar görüşen Daday Kaymakamı Zafer Sağ ile Daday Belediye Başkanı Hasan Fehmi Taş, Ümit Çeri’nin isteği üzerine Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın’ı makamında ziyaret ettiler. Rektörlük binasında yapılan görüşmede akıllarda kalan soru işaretlerine cevap alan Nafi ve Ümit Çeri, bunun üzerine Daday’a 800 kişilik bina yapacağının sözünü verdi. Ümit Çeri, mevsim şartlarının müsait olması durumunda 2015-2016 eğitim-öğretim yılına binayı yetiştireceklerini söyledi. Ümit Çeri, plan ve projesinin Kastamonu Üniversitesi tarafından hazırlanacağı yeni binanın Daday’ın tarihi ve kültürel özelliğini yansıtacağını kaydetti.

YENİ BİNA YAPIMI İÇİN ARSA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Yeni binanın yapımı için hiçbir pürüzün kalmadığını ve çalışmaların yakın zamanda başlayacağını belirten Daday Kaymakamı Zafer Sağ ile Belediye Başkanı Hasan Fehmi Taş, vakit kaybetmeden yeni binanın yapılması için arsa tespit çalışmalarının başladığını belirttiler.

Arsa konusunda uygun birkaç yer baktıklarını ve arsa sahipleri ile görüştüklerini anlatan Kaymakam Sağ ve Başkan Taş, arsa konusunda bağış yapmayı düşünen hayırsever Dadaylı hemşerilerimizin olmasından memnuniyet duyduklarını ifade ettiler. Bunun yanı sıra diğer arsa sahipleriyle de görüşmelerin sürdüğünü ve olumlu yanıtlar aldıklarını ifade eden Kaymakam Sağ ve Başkan Taş, bina yapımı için uygun olan arsayı belirleyip, havaların durumuna göre yeni binanın temelinin atılabileceğini söylediler.

Kaymakam Zafer Sağ, “2013-2014 eğitim-öğretim yılında 105 öğrenci ile eğitim hayatına başlayan okulumuz bu yıl yaklaşık 200 civarında öğrencimiz ile yola devam ediyor. Sayın Rektör Seyit Aydın ile görüşmemiz neticesinde olumlu ve mutlu gelişmeler yaşandı. Daday’da yapılacak yeni bina ile yeni bölümlerin de açılacağı müjdesini Rektörümüzden aldık. Yeni yapılacak bina ve akabinde açılacak bölümler ile Daday’ın sosyal ve ekonomik yönden daha da zenginleşeceğini düşünüyorum. Daday’ın geçmiş yıllarda olduğu gibi canlılığı. hareketliliği bakımından MYO önemli bir gelişmedir. Umarım Daday ilerleyen zamanlarda kendi müstakil Meslek Yuksek Okuluna kavuşur. Bu gun atılan bu adımların semerelerini inşallah Daday bir kaç yıl içinde alacaktır. Ben MYO’nun hayata geçirilmesine ve bu günlere gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, bilhassa arsa konusunda ve yeni binanın yapımında civanmertlik gösteren Dadaylı hemşerilerimize ilçemiz adına şükranlarımızı sunuyorum. Yapılacak binanın ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Belediye Başkanı Hasan Fehmi Taş ise, “Daday, üniversiteye uygun ilçelerden bir tanesi. Üniversite yönetimi de bunun bilincinde. Daha önce üniversite için ilçemize gelen Rektör Bey ve Okul Müdürü Hasbi Bey, şuanda üniversitenin bulunduğu binayı beğenmiş fakat bu binanın 2 ya da 3 sene idare edeceğini, acilen yeni bir bina yapılması gerektiğini bildirmişlerdir. Biz de bu isteklerini yerine getirmek için Kastamonu da ticari hayatına devam eden hemşerimiz Nafi Çeri ve oğlu Ümit Çeri ile görüşerek durumu anlattık. İsteğimizi kırmayan Çeri ailesi, bina yapımını üstlenerek bizi ve Daday halkını mutlu etmiştir. Fakat o dönemde Daday’da üniversitenin kapanacağı gibi bir takım dedikodular ortaya çıktı. Şuan ki çalışmalarımızın sonuçlarında ve Rektör Bey’inde söylediği üzere Daday’da üniversite kapanmayacak. Tam aksine yeni bir bina yapılacak ve üniversitemiz gelişecek. Bu üniversite Daday’ın geleceği demektir. Yapılacak olan 800 öğrenci kapasiteli yeni üniversitenin Daday’ın sosyal, ekonomik ve kültürel yapılarına katkı sağlayacağını düşünüyorum. Ben bizim ve Daday halkının özlemle beklediği üniversiteye yeni bina müjdesini veren hemşerimiz Nafi ve Ümit Çeri Bey’e, üniversitenin kesinlikle kapanmayacağı garantisini veren Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın Bey’e ve Daday’a büyük hizmetleri olmuş ve halende büyük hizmetlere devam eden Kaymakamımız Zafer Sağ Bey’e şahsım ve tüm Daday halkı adına teşekkür ederim” diye konuştu.