Daday da yaklaşık 3 yıldır başarılı bir şekilde görev yapan ve yayınlanan Mülki İdare Amirleri Kararnamesi ile tayini Adıyaman’ın Sincik İlçesine çıkan Kaymakam Zafer Sağ için veda yemeği düzenlendi. Daday Emir Bey At Çiftliğinde Belediye Başkanı Hasan Fehmi Taş,, Garnizon Komutanı J. Kd. Bş. Çvş. M. Ali Sayar, İlçe Emniyet Amiri Yusuf Baytak, ve diğer daire amirleri ile muhtarlar, gaziler STK başkanları, siyasi parti temsilcileri ve esnafların katılımlarıyla yapılan veda yemeğinde açılış konuşmasını Belediye Başkanı Hasan Fehmi Taş yaptı. Taş yaptığı konuşma da Kaymakam Zafer Sağ’ın tayininin çıkması ile çok üzüldüklerini, ama bu işin devlet memurluğunun fıtratında olduğunu söyledi. Ardından veda konuşması için söz alan Kaymakam Sağ ise katılımlarından ve kendisini yalnız bırakmayan herkese teşekkür etti. Kaymakam Sağ konuşmasına şöyle devam etti.”Daday da 3 yılın ne zaman ve nasıl geçtiğini anlamadım. Bu 3 yılın bu kadar hızlı geçeceğini tahmin etmemiştim. Geriye baktığım da 3 yılın 3 gün müş gibi olduğunu gördüm. Demek ki güzel şeyler yaşadık ki bu zaman hemen geçti. Ben Daday’a gönül bağı ile bağlandım. Belki ilk kez böyle bir coğrafya ya geldim ama kültür olarak yabancılık çekmedim. Ben Kütahyalıyım ama Kütahya ile Kastamonu Daday kültürü birbiri ile benzerlik gösteriyor. Ama bu benzerlikten de öte asıl benzerlik bana gönüllerinizi sinenizi açmanızdır. Bana fahri hemşerilik teklif ettiler. Ben teşekkür ederim bu teklif için ama ben zaten Daday’ın evladıyım. Ben kendimi sanki bu bölge de doğmuş yetişmiş gibi hissediyorum. Daday da bizim dönemimiz de güzel işler oldu. Ama bu işleri biz tek başımıza yapmadık. Esnaflarımızın, muhtarlarımızın vatandaşlarımızın ve sivil toplum örgütlerimizin desteği ile yaptık. Hepinize teşekkür ederim. Daday’a bir MYO binası yaptık ve bitirdik çok şükür. Bu sizin desteğiniz ile oldu. Bundan sonra ki tavsiyem bu yapılan çalışmaları ilçe olarak vatandaş olarak sahip çıkmanızdır. Eğer sizler sahip çıkarsanız bu çalışmaların önünde kimse duramaz. Küsmekle darılmakla ona buna kapris yapmakla bir şey olmaz. Ben bundan sonra görev yapacağım Adıyaman Sincik ve diğer görev yapacağım her yerde kapımızın sizlere her zaman açık olduğunu bilmenizi istiyorum. Bundan sonra fırsat buldukça Daday’a uğramak istiyorum. Bu 3 yıl boyunca bilmeden kırdığımız varsa haklarını helal etsinler. Ben de hakkınız varsa helal olsun diyorum ” dedi. Ardından yemeğe katılan vatandaşlar, daire amirleri,ve esnaflar tarafından Kaymakam Zafer Sağ’ a günün anlamına binaen hatıra kol saati Belediye Başkanı Hasan Fehmi Taş tarafından hediye edildi. Yine Daday’a verdiği hizmetlerden dolayı Belediye Başkanı Hasan Fehmi Taş, köylere verdiği hizmetlerden dolayı Muhtarlar Derneği Başkanı H. Çavuş Karasan, Müftülük adına İlçe Müftüsü İsmail Çakır, Elmayazı Köyüne yapılan hizmetler adına köy sakinlerinden ve ilçe esnaflarından Mehmet Ali Çiftçi, Kaymakam Zafer Sağ tarafından kurulan ve yaptığı çalışmalar ile Daday’a MYO gelmesini sağlayan Daday Yüksek Öğrenim Derneği ve ilçenin tek haber gazetesi Daday Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Sorumlusu Serkan Yılmaz tarafından ” Teşekkür Plaketi” verildi.

Program sonun da ise Kaymakam Zafer Sağ masaları gezerek tüm katılımcılara göz yaşları ile veda etti.