İstanbul’da faaliyetlerine başarılı bir şekilde devam eden Kastamonu Daday İlçesi Çevre Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Eyüp Kemerburgaz Kurt Kemeri mesire ve piknik alanında” Dadaylılar Piknikte Buluşuyor” adlı piknik organizasyonu yapıldı. Sunuculuğunu İstamonu Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Sorumlusu Gazeteci Hüseyin Karadeniz’in yaptığı program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından açılış konuşmasını dernek kurucu başkanı İsmail Selalmaz yaptı. Selalmaz konuşmasında dernek aidatlarının ödenmesi ve derneğe sahip çıkılması konusunda uyarılarda bulunarak programı düzenleyen dernek üyelerine ve katılımcılara teşekkür etti. Ardından konuşan Belediye Başkanı Hasan Fehmi Taş ise böyle programların kaynaşma açısından önemli olduğunu bu programların başka bir örneğinin Daday’da yapılması gerektiğini Belediye olarak her türlü desteği kendilerine verdiklerini ve vereceklerini ifade etti. Programa davetli olarak katılan Kocaeli ili Darıca İlçesi Belediye Başkanı Dadaylı hemşerimiz Muzaffer Bıyık ise tüm Dadaylıların Darıca’da da bir kardeşleri açık kapıları olduklarını bilmeleri ve unutmamalarını isteyerek tüm katılımcılara teşekkür etti. Son olarak konuşan dernek Başkanı Hasan Kara”Geleneksel Piknik Şölenimize Katılımınızdan Dolayı Hepinize Yönetim Kurulum Adına Teşekkür Eder, Saygı ve Sevgiyle Selamlarım.
Değerli Misafirler 2004 Yılılndan Bugüne Bu ve Bunun Gibi Sosyal Proje ve Etkinlikler Yapan Derneğimizin Amacı Gurbetteki Üyelerimiz ve Hemşerilerimizi Buluşturarak Aralarındaki Dostlukları Pekiştirerek Yardımlaşma ve Dayanışmayı Sağlamak Yine Bununla Birlikte Kültürümüzü Korumak Gelecek Nesillere Taşıyarak Devam Ettirmektir. Bu Bağlamda Bu Organizasyonumuzun Gerçekleşmesinde Emek Harcayan Yönetim Kurulu ve Köy Temsilcisi Arkadaşlarımıza, Maddi Desteklerini Esirgemeyen İş Adamları ve Sponsorlarımıza, Katkıda Bulunan Eyüpsultan Belediye Başkanı Sayın Deniz KÖKEN Beye, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Sayın Hasan Tahsin USTA Beye, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin Beye Katılımları ile Bizleri Onure Eden Darıca Belediye Başkanımız Hemşerimiz Sayın Muzaffer Bıyık Başkanımıza, Dadaydan Gelerek Yanımızda Olan Daday Belediye Başkanı Hasan Fehmi Taş Başkanımıza, Eyüpsultan Belediyesi Başkan Yardımcıları Ali Rıza Yavuz Bey ve Dr. İsmail Uysal Beye, Ak Parti G.O.Paşa İlçe Meclis Üyesi İsmail Selalmaz Beye Ak Parti İlçe Başkanı Yardımcısı Gülsüm Şahin Hanımefendiye CHP Eyüpsultan Meclis Üyesi Emine Çelik Hanımefendiye CHP Eyüpsultan Belediye Başkan Adayı Emel Bilenoğlu Hanımefendiye, Akparti Küçükçekmece Belediye Meclis Üyesi Hamza Gönenç Beye CHP Sultangazi İlçe Başkan Yardımcısı Hasan Gebeş Beye Cumhuriyet Savcımız Orhan Turudi Beye Kastamonu Araç Devlet Hastanesi Müdürü Ayhan Turidi Beye Sultangazi Kas-der Şube Başkanı Sadık Arslan Beye ve Yönetimine Kas- der Küçükçekmece Başkanı Satı Külfet Oğlu na Yönetimine ve Kurucu Başkanı Eyüp Sabri Ata’ya YSK Yeni Sultangazi Derneği Başkan Yardımcısı Fatih Saruk ve Yönetimine Ef-Der Eflanililer Dernek Başkanı Abdullah Adatepe ve Yönetimine Çorum Dernek Başkanı Erdem Kulaksızoğlu ve Yönetimine Kayı Köyü Dernek Başkanı Mustafa Umur’a Beye Eyüpsultan İlçe Jandarma Kemerburgaz Komutanı Binbaşı Sadık Tatar Komutanımıza İstamonu Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sunumu Gerçekleştiren Hüseyin Karadeniz’e Sanatçılarımızdan Seyfiye, İrem Bal ve Hatice Kurtoğlu Hanınefendilere, Geçmiş Dönem ve Yeni Ağamız Halil Şisman’a Tüm Hemşerilerimize ve Misafirlerimize Cani Gönülden Teşekkür Ediyor, En Kalbi Duygularla Şükranlarımı Arz Ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından programın yapılmasında ve dernekte katkıları olan Belediye Başkanı Hasan Fehmi Taş’a, kurucu başkan İsmail Selalmaz ve Kayı Köyü Dernek Başkanı Mustafa Umur’a Dernek Başkanı Hasan Kara tarafından plaket verildi. Çeşitli yarışmaların da olduğu piknik programının 2019 ağalık seçiminde ise Halil Şisman ve arkadaşları yaptığı 40 Bin TL’lik bağış ile ipi göğüslediler. Program yerel sanatçılar Kastamonulu Seyfi, İrem Bal ve Hande Kurtoğlu’nun seslendirdiği müzik ziyafeti ile sona erdi.