İstanbul Maltepe’deki Etkinlik Alanı’nda 13.’sü düzenlenen Geleneksel Kastamonu Tanıtım Günlerinin açılışı bu gün yapıldı.Türk Dünyası Kültür Başkenti Kastamonu ana başlığında Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli’nin 450. Vuslat Yılı ve İstiklal Yolu’nun öneminin vurgulandığı etkinlikte gıda güvenliği standartlarına da önem veriliyor. Açılışını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yanı sıra ilçe belediye başkanlarının yaptığı tanıtım günlerinde Daday Belediyesi de yerini aldı. Belediyenin yanı sıra Daday’a ait yöresel tat ve ürünlerin sergilendiği tanıtım günleri dört gün boyunca sürecek. Açılışın ardından bir çok bürokrat ve siyasetçinin ilgi gösterdiği Daday standı ziyaretçi akınına uğradı. Konuyla ilgili açıklama yapan Kastamonulular Dayanışma Derneği (Kas- Der) Genel Başkanı Remzi Şen, “Kastamonu tanıtımını amacına uygun gerçekleştirmek üzere İstanbul’da geleneksel olarak düzenlediğimiz tanıtım günlerimizde bu yıl içeriğimiz daha da dolu olacak. Geçtiğimiz yıl Türk Dünyası Kültür Başkenti ilan edilen ilimizin bu unvanını ziyaretçilerimize aktaracağız. Anadolu’nun dört manevi muhafızından biri olan Kastamonulu Şeyh Şaban-ı Veli’nin bu sene vuslatının 450. yılı olması dolayısıyla özel içerikler hazırlayacağız” dedi.