30 Ağustos Zafer Şenlikleri tüm yurtta olduğu gibi Daday da da sessiz ve sade bir törenle kutlandı. Kutlamaların ilk bölümü sabah saatlerinde Atatürk Anıtına Kaymakamlık, Garnizon ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulması ile başladı. Saygı duruşunun ardından Miralay Halit Bey İlkokulu öğretmenlerinden Nihat Haliloğlu eşliğinde İstiklal Marşı okunarak göndere bayrak çekildi. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Jandarma Personellerinden Jandarma Uzman Çavus Erdem Oğuz yaptı. Atatürk Ortaokulu öğrencileri günün anlam ve önemine uygun şiirler okudular. Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın 30 Ağustos kutlama mesajı, Daday İmam Hatip Lisesi Yurt Müdürü ve program sunucusu Adem Batuk tarafından okundu. Programın sonunda Kaymakamvekili Aziz Kayabaşı, Garnizon Komutanı J. Kd. Bş. Çvş. M. Ali Sayar ve Belediye Başkanı Hasan Fehmi Taş’ın Kaymakamlık makamında daire amirleri ve siyasi parti temsilcileri ile sivil toplum örgüt temsilcilerini kabul etmesi ile son buldu.

Öğleden sonra İlçemiz Kelebek çayırında her sene düzenlenen ve artık geleneksel hale gelen 30 Ağustos at yarışlarının Başbakanlık tarafından yayımlanan yönerge ile kutlamaların iptal olmasının ardından Daday Belediyesi tarafından il dışından gelen jokeylerin mağdur olmamaları ve vatandaşların kısa da olsa bir at yarışı izlemeleri için küçük bir at yarışı gösterisi sunuldu. Her zaman olduğu gibi Kelebek Çayırında yapılan ve nefesleri kesen gösteri yarışında atlar kıyasıya yarıştı. Yapılan gösteri yarışında dereceye giren atlar Kaymakamvekili Aziz Kayabaşı, Belediye Başkanı Hasan Fehmi Taş, Emekli Korgeneral Orhan Köse ve Seydiler Belediye Başkanı Mehmet Şahin tarafından kupa ile ödüllendirildi.