23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Daday’da da kutlandı. Kutlama tören sabah saatlerinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Demir ve bir grup öğretmen tarafından Atatürk Anıtına 23 Nisan özel çelenginin sunulması ile başladı.. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından programın ilk bölümü sona erdi. Programın şenlik ve kutlama bölümü Daday Kelebek Çayırında bulunan şehir stadında yapıldı.. Daday’da bulunan ana sınıfı, ilk ve orta okulların katıdığı kutlama programında, öğrencilerin hazırlamış oldukları, şiir, halk oyunu gösterilerini,protokol ve Daday halkının beğenisine sundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşma İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Demir tarafından ve Atatürk Ortaokulu bir öğrenci tarafından yapıldı. Program Daday Belediyesi davul zurna ekibi gösterisi ve resmi geçit töreni ile son buldu.