İlçemiz’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı.Renkli görüntülerin yer aldığı kutlama programı sabah saatlerinde belediyenin yeni yapmış olduğu Cumhuriyet meydanında bulunan Atatürk anıtına Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Demir ve bir grup öğretmenin 23 Nisan özel çelengini sunması ile başladı.Ardından saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı okunması ile programın ilk bölümü sona erdi.Programın ikinci bölümü ise havanın soğuk olması nedeniyle kapalı spor salonunda yapıldı.Daday’da bulunan ilk ve orta dereceli okulların öğrencilerinin katılımı ile gerçekleşen programa ayrıca vatandaşlarda yoğun ilgi gösterdi.Programda Kaymakam Ahmet Özdemir ve Belediye Başkanı Hasan Fehmi Taş öğrencilerin ve halkın bayramını kutlarken açılış konuşmasını ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Demir yaptı.Bu günün küçükleri yarının büyükleri olan öğrencilere yaptığı konuşmada İlçe Milli Eğitim Müdürü Demir Cumhuriyetin gençlerden çok şey beklediğini gençlerin bunun bilinciyle çalışmalarına azimle devam etmelerini gerektiğini söyleyerek kutlama programının hazırlanmasında emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.Açılış konuşmasının ardından başta anasınıfı öğrencileri olmak üzere Prof.Dr.Fahri Ecevit YİBO,Miralay Halit Bey İlkokulu ve Atatürk Orta okulu öğrencilerinin hazırlamış olduğu dans ve halk oyunu gösterileri vatandaşlar ve protokol üyeleri tarafından ilgiyle izlendi.Program 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla ilçe genelinde çeşitli dallarda yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Kaymakam Ahmet Özdemir,Belediye Başkanı Hasan Fehmi Taş,İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Demir,Gençlik Spor İlçe Müdürü Bekir Sami Kavuş’un hediye vermesi ve Daday Belediyesi davul zurna ekibinin gösterisiyle son buldu.