Yapılan kutlama programında Daday Kaymakam Vekili Aziz Kayabaşı, Garnizon Komutanı J. Kd. Bş. Çvş. M. Ali Sayar, Belediye Başkanımız Hasan Fehmi Taş, İlçe Emniyet Amiri Yusuf Baytak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Demir, SYDV Müdürü Huriye Yılmaz, Kütüphane Müdürü Ayhan Yılmaz, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Fikret Gök, Özel İdare Müdürü Bahattin Tiftik, İGM Üyeleri Mehmet Apaydın, Ziya Kabakçı, Ak Parti İlçe Başkanı Recep Gazioğlu, CHP İlçe Başkanı Burhan Ak, MHP İlçe Başkanı M. Rıfkı Yirmibeşoğlu, okul müdürleri, öğretmenler, gaziler,sivil toplum örgütleri temsilcileri, diğer daire amirleri ve vatandaşlar katıldı. Program Atatürk Anıtına Kaymakamlık, Garnizon, Belediye ve Gaziler Derneği çelenklerinin sunulması ile başladı. Ardından saygı duruşu ile birlikte İstiklal Marşı okunarak, bağımsızlığımızın sembolü olan bayrağımız göndere çekildi. Günün anlam ve önemini belirten konuşma İlçe Garnizon Komutanlığı Personellerinden J. Üst Çvş. Halil Soykan tarafından yapıldı. Prof. Dr. Fahri Ecevit YBO öğrencileri günün anlam ve önemine uygun şiirler okudu. Kutlama konuşmasını ise Kıbrıs Gazisi Zeki Sezer yaptı. Sezer konuşmasında Bu dünya da kendileri için en büyük hediye vatandır. Bu nedenle vatanımızı çok seviyoruz. Vatan olmazsa millet olmaz, o milletinde devleti olmaz dedi. Sezer konuşmasına şöyle devam etti.” Bağımsız olmayan vatan, içinde yaşayan vatandaşlar için zindan olur. Vatan sevgisi kuru laflardan ibaret değildir. Biz vatansever bir milletin evlatlarıyız. Bunu en çok düşman askeri bilir. Çünkü onlar vatanımızı korumak için neleri göze aldığımızı iyi bilirler.” dedi. Program sunuculuğunu Daday Öğretmenevi Müdür Yardımcısı Turgay Erdem tarafından yapılan programın sonunda Kaymakam Vekili Aziz Kayabaşı Gazileri makamında kabul ederek isteklerini dinledi. Gazilere ikramda bulunan Kaymakam Vekili Kayabaşı ayrıca gazilere çeşitli hediyeler verdi.