15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü tüm yurtta olduğu gibi Daday’da da kutlandı. Sabah saatlerinde Kaymakam Kemal Balaban, Belediye Başkanı Hasan Fehmi Taş ve ilçe protokolünün katılımı ile Tüfekçi Köyünde bulunan Şehit Ümit Demirci’nin kabrinin ziyareti ile başlayan etkinlik, İlçe Müftüsü İsmail Çakır’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dualarla devam etti. Ardından yine İlçe Müftülüğü tarafından Merkez Kolukaraoğlu Camiinde 15 Temmuz Şehitleri ve tüm şehitlerimizin ruhlarına hitaben mevlidi şerif okutularak ikramlarda bulunuldu. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Meydanına koyulan anı defterine vatandaşlar ve protokol üyeleri duygu ve düşüncelerini yazdı. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından 15 Temmuz fotoğraf sergisi ziyarete açılarak gezildi. Daday Orman İşletme Müdürlüğü tarafından 15 Temmuz için hazırlanan şehitler ormanına fidan dikildi. Cumhuriyet Meydanında yapılması planlanan programın anma etkinlikleri ise hava muhalefeti nedeniyle Anadolu İmam Hatip Lisesi gösteri salonunda yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan anma etkinlikleri Kaymakam Kemal Balaban ve Belediye Başkanı Hasan Fehmi Taş’ın konuşmaları ile devam etti. Daday Din Görevlileri Kur’an’ı Kerim, ilahi, sela ve kasideler seslendirdiler. Öğrenciler günün anlam ve önemine uygun şiirler okudular. İlçe Müftüsü İsmail Çakır tarafından 15 Temmuz şehitleri ve tüm şehitler için okunan hatimlerin duası yapıldı. Programda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması canlı yayınla salonda bulunan vatandaşlara izletildi. Program Belediye ve Daday Muhtarlar Derneği tarafından yapılan ikramlarla ve ilçede bulunan kurum araçlarının oluşturduğu demokrasi konvoyu ile sona erdi.