15 Temmuz gecesi FETÖ’nün darbe girişiminin yıl dönümünde bu hain kalkışmaya tepki göstermek için Daday Kaymakamlığı ve Daday Belediye Başkanlığı tarafından demokrasi konvoyu düzenlendi. İlçe nüfusunun 3 bin olduğu Daday’da konvoya yaklaşık 10 kilometre uzunluğunda 800 araç katıldı.

Daday’da, kaymakamlık, belediye başkanlığı, orman işletme müdürlüğü, diğer kurum araçları toplu taşıma, servis ve kamyoncular kooperatifleri, taksiciler ve vatandaşların iştirakiyle yaklaşık 800 araçlık konvoy oluşturuldu. Türk Bayraklarıyla süslenen araçlar, eski Daday Devlet Hastanesi önünde toplanarak çarşı merkezinden korna eşliğinde geçtiler. Yaklaşık 10 kilometrelik konvoyda sürücüler, yol boyunca korna çalarak teröre tepkilerini dile getirdiler. Sürücüler, çarşı meydanında yavaşlayarak korna seslerini arttırdı. Sarıçam Köyü mevkiine kadar devam eden konvoy, dönüşte çarşı merkezinde son buldu. Burada toplanan protokol üyeleri ve vatandaşlar, Daday İlçe Müftüsü İsmail Çakır tarafından şehitlerin ruhuna ve vatanımızın bölünmez bütünlüğü için yapılan duaya hep bir ağızdan “amin” dediler.