19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Daday’da da düzenlenen törenlerle coşku ile kutlandı. Törenler ilk olarak Atatürk Anıtı’na Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğüne ait çelengin konulması ile başladı. Program ikinci ve kutlama bölümü ise Kelebek Çayırında gerçekleştirildi. Buradaki program saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı. Ardından Kaymakam Ahmet Özdemir ve Belediye Başkanı Hasan Fehmi Taş öğrencilerin, halkın ve protokol üyelerinin bayramlarını tebrik etti. Öğrenciler günün anlam ve önemine uygun şiirler okudu.Prof. Dr. Fahri Ecevit YBO ve Daday ÇPAL öğrencilerinin sunduğu gösteriler vatandaşlar ve protokol üyeleri tarafından ilgi ile izlendi. Öğrenciler arasında halat çekme ve bayrak koşusu düzenlendi. Havanın soğuk olması öğrencilerin coşkusunu engelleyemezken program Gençlik Haftası dolayısıyla ilçe genelinde çeşitli branşlarda yapılan müsabakalarda dereceye giren öğrencilere, Kaymakam Ahmet Özdemir , Belediye Başkanı Hasan Fehmi Taş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Demir, Şube Müdürü Cemil Kılıç, Garnizon Komutanı M. Ali Sayar ve İlçe Emniyet Amirvekili Ünal Berker Altuğ tarafından ödül verilmesi ile son buldu.