Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95. yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi İlçemizde’de kutlandı. Sabah saatlerinde ilçe  Kaymakamı Sayın Kemal Balaban ve Belediye Başkanımız Sayın Hasan Fehmi Taş’ın kaymakamlık makamında ilçe protokolünün tebriklerini kabulü ile başlayan program Kelebek Çayırında bulunan İlçe Stadyumunda devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende Kaymakamı Sayın Kemal Balaban ve Belediye Başkanımız Sayın Hasan Fehmi Taş, halkın, öğrencilerin ve protokol üyelerinin bayramını kutladı. Ardından ilçe Kaymakamı Sayın Kemal Balaban konuşma yaptı. Atatürk’ün 10.yıl nutku kendi sesinden dinletildi. Öğrenciler halk oyunu gösterileri sunarak şiirler okudular. Daday Belediyesi davul zurna ekibi mini bir dinleti yaptı. Program resmi geçit töreni ile sona erdi.