Yeni Akademik yıl’ın ilk açılış dersini Kastamonu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Rafet Özkan yaptı. Öğrencilere dürüstlük, ahlak, ve iş ahlakı konularında örnek ve yaşanmış hikayeleri anlatan Rektör Yardımcısı, her bireyin her öğrencinin her şeyden önce ahlaklı ve dürüst olması gerektiğini söyledi. Okul toplantı salonunda düzenlenen ve Belediye Başkanı Hasan Fehmi Taş’ın yanı sıra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Demir, İlçe Müftüsü İsmail Çakır, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Şeref Beşir, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Engin Kocaoğlu, Öğretmenevi Müdürü İrfan Konuşoğlu, Daday Devlet Hastanesi Müdürü İlhan Arslan, Başhekim Uzman Doktor Atakan Torun, diğer kurum müdürleri, MHP İlçe Başkanı Mehmet Kılıç,öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı. Daday İlçe ve okul tanıtımının Yüksek Okul Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Güzin Aytekin’in yaptığı programda ayrıca Kastamonu Üniversitesi tanıtım videosu, Dünden Bu Güne Fotoğraflarla Daday Nafi ve Ümit Çeri Meslek Yüksek Okulu videosu da izlenildi. Teşekkür ve kapanış konuşmasını yapan Daday Nafi ve Ümit Çeri Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Mehmet Nadir Özdemir ise tüm katılımcılara teşekkür ederek, bu tür sosyal ve kültürel etkinliklerin yapılmasına devam edileceğini, okul olarak bazı eksikliklerin olduğu bu eksikliklerin başında öğrenci yurdu olduğunu ama bu eksikliğinde yerel ve genel yöneticilerle giderileceğini bildirerek, okul yönetimi olarak hedeflerinin ilçelerde bulunan üniversiteler arasında en başarılı üniversite olmak oluğunu bildirdi. Program sonunda Kastamonu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Rafet Özkan’a plaket veren Nafi ve Ümit Çeri Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Mehmet Nadir Özdemir ardından programa katılanlara okul binasını gezdirerek bilgiler aktardı.