Daday’da uzun çalışmalar ve fedakarlıklar sonucunda kurulan Kastamonu Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Daday Kampusu ilk yılını başarılı bir şekilde tamamlayarak, yeni eğitim öğretime hazır duruma getirildi.

Yeni Belediye İş Merkezinde Belediye’ye ait binada Daday Yüksek Öğrenim Derneği ve Dernek Başkanı Kaymakam Zafer Sağ tarafından yapılan çalışmalar sonucunda bina üniversite yönetiminin istediği şekilde yapılmış ve Daday’a 2 yıllık Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Bölümü gelmesi sağlanmıştı. İlk yılında 105 öğrenci ile eğitime devam eden Daday MYO’ da bu dönem açıklanan tercih kılavuzuna göre 45’i erkek, 55’i kız öğrenci olmak üzere toplam 100 öğrenci daha gelmesi bekleniyor. Gelecek 100 öğrencinin ve diğer öğrencilerin daha da rahat etmeleri için çalışmalarını sürdüren dernek yönetimi gelecek öğrencilerin barınma sorunu yaşamamaları için girişimci Mustafa Eraslan’ın yapmış olduğu Eraslan Kız Öğrenci Yurdunda kapasite artışı istedi. Bu isteği yerine getiren Eraslan ilçe de diğer bir eksik olan erkek öğrenci yurdu için eski İlçe Özel idaresinde yaptığı tadilat sonucunda o binayı da erkek öğrenci yurdu olarak hizmete açarak erkek ve kız öğrencilerin barınma sorununu ortadan kaldırdı. Öğrencilerin sosyal yönden de sıkıntı yaşamamaları için cafeler, bilardo salonu ve internet cafe gibi yerlerde hazır duruma getirildi. Okulların açılmasına az bir süre kala Daday esnafı ve dernek yönetimi tüm hazırlıkları tamamlayarak yeni ve mevcut öğrencileri beklemeye başladı.

Peki Yeni Bina Ne zaman Yapılacak?

Daday’a açılan MYO’nun ilk yılını tamamlamasının ardından üniversite yönetiminin yeni bina için vermiş olduğu 3 yıl’ın 1 yıl’ı böylelikle bitmiş oldu. Peki bundan sonra ne olacaktı. Daday’a yeni bölümler açmak isteyen, ama her defasında mevcut binanın yetmediği ve yeni bir bina isteme bahanesi gösteren üniversite yönetiminin bahanesi nasıl bitirilecekti. Bu sorunu çözebilecek, binayı yapabilecek maddi imkana sahip olan ve her defasında bina yapımı için adı geçen iş adamlarından hemşerimiz Nafi ve Ümit Çeri idi. Dernek yönetimi görüşmeler sonucun da Nafi ve Ümit Çeri’nin isteği üzerine Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın’dan randevu alınıp görüşülecek, görüşmelerin olumlu geçmesinin ardından yeni bina yapım çalışmalarının en kısa sürede başlanabileceğini bildirdi.