İlçemize yapılacak olan Meslek Yüksek Okulunun Temel Aatma töreni geniş katılım ile gerçekleştirildi.

Kastamonu Üniversitesi Daday Meslek Yüksekokulu’nun yapımını Hayırsever İşadamı Ümit ÇERİ ve Nafi ÇERİ ’nin üstlenirken, Sadık ATALAY’da bina için yer temininde bulundu. Temel atma törenine, Valimiz Sayın Şehmus GÜNAYDIN, Kastamonu Milletvekili Emin ÇINAR, Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Jandarma Tuğ General Faruk BAL, Belediye Başkanı Tahsin BABAŞ, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit AYDIN, Daday Kaymakamı Zafer SAĞ, Daday Belediye Başkanı Hasan Fehmi TAŞ, İl Emniyet Müdürü Mustafa YOLDAN, kurum amirleri ve halk katıldı.

Valimiz Sayın Şehmus GÜNAYDIN konuşmasında;

“Daday için çok önemli bir gün, çok mutlu bir gün, böylesine anlamlı ve önemli bir günde sizin sevincinizi paylaşmak için sizlerle bir arada olmaktan büyük bir keyif aldığımı mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. İnşallah bu Yüksekokul Daday ekonomisine çok önemli katkılar sağlayacaktır bundan hiçbir şüphem yok. Gelen öğrencilere bizim çok iyi ev sahipliği yapmamız lazım. Rektörümüz, temelini atacağımız yüksekokul bin kişiyi rahatlıkla barındırabileceğini, rahatlıkla eğitim imkânı verebileceğini ifade etti. Daday halkının ve yöneticilerinin bunu kısa sürede başaracaklarına inanıyorum ve bu yolda da kendilerine her türlü desteği vereceğimi Vali olarak söz veriyorum. Yüksekokulun yapımında Kaymakamımızın, Belediye Başkanımızın, gayretleri için kendilerine huzurlarınızda teşekkür ediyorum, bu tür hayır kurumu yapan hayırseverlerimizin, amel defterleri devam edecektir kendilerine teşekkür ediyorum. Daday’ımız tarihten gelen uzun geçmişi olan bir İlçemiz en kısa sürede hak ettiği yere gelir diye düşünüyorum, bu okulun Daday’ımıza hayırlar getirmesini diliyorum hepinize sevgiler saygılar sunuyorum” dedi.

Daday Kaymakamı Zafer SAĞ konuşmasında;”Daday sahip olduğu doğa güzellikleri, yerel ürünleri, atçılık, binicilik üzerine kat ettiği mesafe ve sahip olduğu değerleriyle potansiyeli yüksek bir ilçedir. İnşallah bugün temelini atacağımız Meslek Yüksek Okulu ile Daday ilçemiz daha iyi imkânlara kavuşacaktır. Bundan sonraki süreçte okulumuzun müstakil bir meslek yüksek okulu olacağına, bünyesinde Dadaylı bölgemize uygun olan restorasyon, atçılık, binicilik, turizm ve ahşaba yönelik yeni bölümler açılarak hizmet vereceğine inancımız tamdır” dedi.

Temel atma töreni sırasında konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Aydın; “Üniversiteler şehir hayatına katkı sağlayan mühim unsurlardan biridir. Şehir hayatına talebe ve çalışanlarıyla bir hareketlilik, canlılık ve ekonomik katkı sağlar. Bunu artık Kastamonu’da hissediyoruz, Kastamonu artık bir öğrenci şehri oldu. Üniversitemiz sadece Kastamonu şehir merkezinde değil ilçelerde de bir canlılık oluşturdu. Tosya, Taşköprü, Araç’ta talebe sayılarımız 1000 civarındadır. Azdavay’da bölüm açılması için karar çıktı. İnşallah Eylül ayında oraya da talebe alacağız. Ağlı’ya yüksekokul kurulması son aşamasında. Ağlı’yı da ekleyecek olursak 15 ilçede meslek yüksekokulu bulunmaktadır. Hatta Tosya ilçesi ayrı üniversite kurma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Daday’da bu konuda kendine bir hedef koymalıdır.” dedi.

Daday’da 2013-2014 eğitim yılından itibaren Üniversitemiz öğrencilerinin eğitim görmeye başladığını belirten Rektörümüz Aydın, “şu an sadece Muhasebe ve Vergi Uygulamaları bölümü açık ve 170 civarında talebemiz Belediye’nin tahsis ettiği binada eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir. Bugün temeli atılan binamız tamamlandığında yüksekokulumuzun kendine ait müstakil bir binası olacak ve yeni bölüm ile öğrencilerle birlikte sayısal anlamda da kendini yenileyecektir. Binamız 850 öğrenciye eğitim verebilecek kapasitedir. Ama biz 1000-1100 öğrenciye kadar alabiliriz. Müstakil yüksekokulumuza da hayırseverimiz Ümit ve Nafi Çeri’nin ismini de vermekten gurur duyarız. Bununla ilgili çalışmaları da hemen başlatacağız. Her zaman söylediğimiz gibi, siz isteyin biz yapalım.” dedi.

Konuşmasının devamında Daday’da yeni bölümlerin de açılacağına dikkat çeken Rektörümüz Aydın “Yeni bölümler açarız. Fakat birer evlatlarımız olan talebelerimizin birçok ihtiyaçları oluyor. Bunlardan en mühimi barınma ihtiyaçları. Bunun da karşılanması için mühim adımlar atılması gerekiyor. Şu an bildiğim kadarıyla Daday’da yurt hizmeti veren 2 pansiyonumuz var, bir tane daha yapılacak. Biz biliyoruz ki Dadaylılar Meslek Yüksekokullarına sahip çıkıyor ve çıkacaktır. Bundan hiç şüphemiz yoktur. Temel atma merasimimizin ilçemiz, şehrimiz, Üniversitemiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Yüksekokul binasının yapılmasında emeği geçen başta Atalay ve Çeri ailelerine, Daday yöneticilerine, Dadaylılara ve mutluluğumuzu paylaşan bütün katılımcılara teşekkür ediyorum.” dedi.

Yapılan konuşmalarının ardından protokol üyeleri tarafından 4 katlı ve 13 derslikli Kastamonu Üniversitesi Daday Meslek Yüksekokulu’nun temeli atıldı.

1.143 kez okundu.