Daday Belediye Meclisi, mahalli idareler seçimlerinin ardından ilk toplantısını Belediye Başkanı Hasan Fehmi Taş başkanlığında yaptı. Belediye Meclis Salonunda düzenlenen ve meclis üyelerinin katıldığı ilk meclis toplantısı CHP’li Belediye Meclis Üyesi Şaduman Maşalacı’nın yaş pasta sürprizi ile başladı. İlk toplantı olması nedeniyle Maşalacı üzerinde Belediye Başkanı Hasan Fehmi Taş’ın resmi ve CHP’nin parti amblemi bulunan bir pasta hazırlatarak meclis üyelerine ikram etti. Ardından açılış ve selamlama konuşmasını Belediye Başkanı Hasan Fehmi Taş yaptı. Taş konuşmasında’’ Zor olan çalışmaları geçen dönem bitirdik. Şimdi artık üst yapı çalışmaları yani süsleme çalışmalarımız var. Bu çalışmaları birlikte konuşup, karar vereceğiz. Daday tarihinde en fazla parke çalışması bizim dönemimizde oldu. Bu çalışmalarda belediyenin kasasından para çıkmadı. Zaten çıkamazdı. İller Bankasından gelen para yardımı personel maaşlarını bile karşılamıyor. Bu çalışmaları ben kendim medeni dilencilik yaparak, kardeş belediyelerden aldım. Gergin meclis istemiyoruz. Eminim ki zaten gerginlik olmayacak. Seçimler bitti, ve dostluk başladı. Bundan sonra Daday’ımıza neler yapacağız onları konuşalım’’ dedi. Mecliste Ak Parti grubu adına söz alan Belediye Meclis Üyesi Ziya Kabakçı ise’’ Mesele Daday olduğu zaman biz elimizden gelen desteği vereceğiz. Ama bazı aksi kararlarda biz uyarılarımızı ve itirazlarımızı yaparız. Kabul olunur ya da olunmaz. Biz meclisin gergin bir ortamda çalışmaması gerektiğine inanıyoruz. Daday’da yapılması gereken çok işler var. Üst yapı çalışmaları konusunda eksiklerimiz var. Umarım bu meclis bu sorunları çözmek için çalışır’’ dedi. Açılış ve selamlama konuşmalarından ardından meclis toplantısının 15 gündemi değerlendirildi ve seçimlere geçildi. Yapılan seçimlerde, birinci Meclis Başkanvekilliğine Şaduman Maşalacı, ikinci Meclis Başkanvekilliğine Zahit Çiftçi, Katip Üyeliklere Mehmet Altunışık, İsmail Çam, Yedek Katip Üyeliklere Sinan Yumurtacı, Levent Saki, Encümen Üyeliklere Sinan Yumurtacı, Mehmet Altunışık, Plan Bütçe Komisyonuna İsmail Çam, Sinan Yumurtacı, Levent Saki, İmar Komisyonuna Şaduman Maşalacı, Ziya Kabakçı, Mehmet Altunışık, Tarihi Kentler Birliği Üyeliklerine İsmail Çam, Sinan Yumurtacı,Mahalli İdareler Birliği Üyeliğine Armağan Tafralı, İç Anadolu Belediyeler Birliği Üyeliğine Sinan Yumurtacı, Batı Karadeniz Kalkınma Birliği Üyeliklerine Şaduman Maşalacı ve Zahit Çiftçi seçildi. Toplantı gündem maddelerinin içinde yer alan Araç Belediyesine 95 model BMC marka Çöp Toplama Aracının tahsis edilmesi ve Cumhuriyet Caddesi bağlantılı 280 Ada 29 Parsel cephe aldığı ve halk arasında Betteş olarak bilinen yerin adı Tapu Kadastroda da yazan Bektaşlar Pınarı Sokak olarak değiştirilmeside görüşülerek oy çokluğu ile kabul edildi.