CHP’nin Kastamonu’daki tek belediye başkanı olan Daday Belediye Başkanı Hasan Fehmi Taş, İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada, 2019 seçimlerinde yanına kardeş belediyeler istediğini belirtti.

Genel Kurul’dan sonra Ankara’ya çadır kuracağını söyleyen Taş, “Bıktım artık yalnızlıktan, tek başıma mücadeleden bıktım. CHP’li büyük belediyelerden destek istiyorum. Çünkü bana AKP’den, iktidardan bir tek çöp bile yok. Bunu Ankara’nın, genel merkezin bilmesini istiyorum” dedi.

Bir çok ilçede seçimi kılpayı kaybettiklerine dikkat çeken Hasan Fehmi Taş, “Bir belediyemiz var, o da medarı iftiharımız denilmesi hoşuma gidiyor aslında, ama bunun zorlukları var. Bende artık kardeş belediye istiyorum. Şimdi bu salonda oturanlar arasında Araç belediye başkanımız olsaydı, Azdavay belediye başkanımız olsaydı, Abana belediye başkanımız, Küre belediye başkanımız olsaydı ne güzel olurdu. Bu belediyeleri kıl payı kaçırdık. Üç dönemdir Daday Belediyesi CHP’de. Bizde Daday’ı ekibimle tek tek kazarak kazanıyoruz. Kadınlarımız Daday’da çok güçlü. Girmedikleri ev, dokunmadıkları omuz bırakmadılar. Kastamonu’da artık iktidar partisi ile artık CHP savaşacaktır, bunu hep birlikte göreceğiz” dedi.

1 Kasım seçimleri itibariyle CHP’li belediye oldukları için tüm kapıların yüzlerine kapandığını da söyleyen Belediye Başkanı Taş, “7 Haziran seçimlerinden sonra bana karşı tavırlar çok değişikti. Her gittiğim kurumda önlerini ilikliyorlar, ayağa kalkıyorlardı. Ya CHP hükümet ortağı olursa diye düşünüyorlardı. 1 Kasım’dan sonra bütün kapılar kapanmaya başladı. Nereye gitsek üvey evlat muamelesi görüyoruz. Durum böyle diye çalışmayacak mıyız? Tabi ki çalışacağız. Bugün Daday’ın her yeri çamur. 33 kilometre kanalizayon çalışmamız var. Çay ıslahı yapılıyor. 3 yıl sonra CHP’li bir belediyenin ekibiyle birlikte neler yaptığını herkes görecek. Ben tabii ki yalnız değilim. Benim bir partim var. Genel kurulu atlattıktan sonra Ankara’da bir çadır göreceksiniz. Daday Belediye Başkanı’nın çadırı olacak. Hiçbir milletvekilinin yakasını bırakmayacağım. CHP’li bir belediyenin bir butik ilçe yaratmasına destek verecekler, bunu ispat edecekler. 2019’da en az 4 ya da 5 belediye daha kazanmak istiyoruz. Bıktım artık yalnızlıktan, tek başıma mücadeleden bıktım. CHP’li büyük belediyelerden destek istiyorum. Çünkü bana AKP’den, iktidardan bir tek çöp bile yok. Bunu Ankara’nın, genel merkezin bilmesini istiyorum” ifadelerini kullandı. E.V.