Daday’da Atatürk’ün ölüm yıl dönüm dolayısıyla anma programı düzenlendi.
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 10 Kasım 1938 yılında hayata gözlerini yummasının ardından her yıl büyük bir üzüntü ile gerçekleştirilen anma programı bu yıl da büyük üzüntü ile gerçekleştirildi. Anma programı Sabah saatlerinde Kaymakam Süleyman Polat ve Belediye Başkanı Hasan Fehmi Taş’ın Atatürk Anıtına çelenklerini sunmaları ile başladı. Saat 9’u 5 geçe ise adeta hayat durdu. Ambulans ve İtfaiye aracının sirenleri eşliğinde Atatürk ve tüm şehitler için iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Ardından İstiklal Marşı okunarak, gönderdeki bayraklar yarıya indirildi. Programın ikinci bölümü ise Daday Çok Programlı Anadolu Lisesi (ÇPAL) imam Hatip Lisesi konferans salonunda yapıldı. Burada ki programda saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Tarih Öğretmeni Erol Aydoğdu yaptı. Atatürk’ün hayatı video gösterisi sunuldu. Öğrenciler günün anlam ve önemine uygun şiirler okudu. Öğrencilerin oratoryo gösterisi ilgi ve merakla izlendi. Program öğrenciler tarafından sunulan Atatürk’ün son anını anlatan tiyatro gösterisi ile son buldu.