Mustafa Kemal Atatürk’ün Daday’ı ziyaretlerinin 96. yıl dönümü kutlamaları programı belli oldu. Bu yıl her senekinden değişik olan ve 2 gün sürecek olan kutlamalar sabah saatlerinde Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk Anıtına Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulması ile başlayacak. Ardından Kaymakamlık makamında Azdavay Kaymakamı ve Daday Kaymakamvekili Abdullah Huzeyfe Çakmak ve Belediye Başkanı Hasan Fehmi Taş kutlamaları kabul edecek. Kutlamaların ardından ise Kastamonu ve diğer ilçelerde bulunan protokol üyelerinin de katılımıyla Kelebek Çayırında geleneksel hale gelen At Yarışları düzenlenecek. İngiliz ve Arap atlarının da yer alacağı at yarışları kupa ve ödül töreni ile son bulacak.

HALK KONSERİ 2 GÜN SÜRECEK…
Kutlamalar kapsamında Daday Belediyesi tarafından düzenlenen Halk Konseri bu sen 2 gün sürecek. 29 Ağustos Çarşamba günü akşamı Cumhuriyet Meydanında yapılacak halk konserinin ilk gününde Kastamonu’nun yetirmiş olduğu, Kastamonulu Seyfi, Ahmet Ayverdi sahne alacak. Konserin ilk gecesinin finalinde ise Bolulu Ramazan Çelik sahne alacak. 30 Ağustos Perşembe akşamı ise, Ozan Ahmet Taşkın, Faik Ayanoğlu, Hande Haktan ve Ilgaz sahne alacak. Program havai fişek gösterisi ile son bulacak.