Daday’da her yıl düzenlenen ve artık geleneksel hale gelen 30 Ağustos Zafer At Yarışları coşku içerisinde gerçekleştirildi. Programın ilk bölümü sabah saatlerinde Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin Atatürk Anıtına sunulması ile başladı. Ardından Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm aziz şehitlerimiz anısına saygı duruşunda bulunularak istiklal Marşının okunması ile devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşma İlçe Jandarma Komutanlığı personellerinden J. Üst Çvş. Esmergül Cengiz tarafından yapılmasının ardından programın ilk bölümü sona erdi. Programın ikinci bölümünde ise Kaymakam Süleyman Polat kaymakamlık makamında, Garnizon Komutanı J. Kd. Bş. Çvş. M. Ali Sayar ve Belediye Başkanı Hasan Fehmi Taş ile birlikte tebrikleri kabul etti. Tebriklerin kabulü sırasında kısa bir konuşma yapan Kaymakam Polat, Türk milletinin yenilmez bir asker olduğunu, bu milletin hiçbir zaman başkomutansız, ve zafersiz kalamayacağını ve kalmaması gerektiğini söyleyerek, tüm Türk Milletinin ve Dadaylı vatandaşların 30 Ağustos Zafer Bayramını kutladı. Ardından konuşan Belediye Başkanı Hasan Fehmi Taş ise, Atatürk’ün kurduğu bu cumhuriyeti kimsenin yıkamayacağını bunu bir kere daha 15 Temmuz darbe girişiminde anladığını gördüğünü söyleyerek, tüm daire amirlerinin ve vatandaşların zafer bayramını tebrik etti. Kutlamaya katılan daire amirlerinin ve siyasi parti temsilcilerinin de görüş ve fikirlerini alan Kaymakam Polat katılımlarından dolayı herkese teşekkür etti. Programın at yarışı bölümü ise her zaman ki gibi Kelebek Çayırında yapıldı. 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında Daday Belediyesi düzenlenen ve sayıda jokey ve at severlerin katıldığı at yarışları, serin ve yağışlı havaya rağmen vatandaşların yoğun ilgisini gördü. Etkinlik kapsamında organize edilen Rahvan ve Dört Nala at yarışları, büyük heyecana sahne oldu.

Geleneksel Spor Dalları Federasyonu ve Daday Belediyesi tarafından organize edilen at yarışlarında renkli görüntüler ortaya çıktı. Üçlü Tay, Dörtlü Tay, Küçük Orta, Büyük Orta, Başaltı Koşusu, Baş Koşusu, Deste Koşusu, İngiliz Safkan Dört Nal ve Arap Safkan Dört Nal branşlarında çok sayıda at, birinci gelebilmek için kıyasıya mücadele etti. Vatandaşlar ve at yarışı severler, jokeylerin nefes kesen mücadelesine ortak olmak için Daday’da at yarışlarının sahasına akın etti.

Çok sayıda jokeyin yarıştığı at yarışlarında dereceye giren at sahiplerine ve jokeylere ödüllerini, yarışları izleyen Vali Mesut Yıldırım, İl Emniyet Müdürü Mustafa Yoldan, Kaymakam Süleyman Polat, Belediye Başkanı Hasan Fehmi Taş, misafir belediye başkanları ve diğer protokol üyeleri takdim etti.