Belediyemiz daha önce 7 olan kardeş Belediye sayısını 8’e yükseltti. Türkiye’de Maltepe, Kartal, Beşiktaş, Gaziemir, Nilüfer, Ataşehir, Bakırköy Belediyeleri ile daha önce kardeş Belediye olan Belediyemizin  yeni kardeş belediyesi Avrupa’dan oldu.
İç Anadolu Belediyeleri Birliğinin yurtdışında ki belediyelerin çalışmalarını incelemeleri için belediye başkanlarına yönelik yurt dışı gezisi kapsamında Romanya’ya giderek Belediye Başkanları ile toplantı yapan Daday Belediye Başkanımız Hasan Fehmi Taş, ayrıca Romanya’nın Timisiora( Temeşvar) kentinin, Deta Belediyesi ile kardeş belediyecilik protokolü imzaladı. Yaklaşık 4 gün süren yurt dışı ziyaretinde belediye ve belediyecilik faaliyetleri hakkında incelemelerde bulunan ve Timisiora( Temeşvar) kentinin, Deta Belediye Başkanı Petru Roman ile görüşen başkan Taş, imzalanan bu ön protokol ile yapılacak tüm projelerde yardım alacak. Ayrıca Avrupa Birliği projelerinden de yararlanacak olan Daday Belediyesi projelerden toplamda yüzde 80, kardeş belediye olan Deta Belediyesi ise yüzde 20 hibe alabilecek.