’ İTFAİYE BİRİMİMİZ KISA SÜREDE OLAY YERİNE ULAŞARAK YANGINA MÜDAHALEDE BULUNMUŞTUR’’
Daday Değirmenözü Köyü Topaloğlu Mahallesi’nde 3 ev ve ambarla 2 ahır ve odunluğun yanarak kullanılamaz hale gelmesi sonrasında Köy Muhtarı Satı Dolapçı’nın ‘itfaiye ekipleri geç gelmeseydi yangın büyümezdi’ şeklindeki iddialarına Daday Belediyesi cevap verdi. Belediye Başkanı Hasan Fehmi Taş, itfaiye ekiplerinin yangına geç müdahale ettiği iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi.
Daday Değirmenözü köyü Topaloğlu Mahallesi’nde Mustafa Kayalı’ya ait evde yangın çıktı. Çıkan yangında 3 ev ve ambarla 2 ahır ve odunluk yandı. Yangın, Daday, Devrekani ve Azdavay’dan gelen itfaiye ekipleri ile Orman İşletme Müdürlüğü arazözleriyle yapılan müdahale sonucu söndürüldü.
3 ev ve ambarla 2 ahır ve odunluğun kullanılamaz hale geldiği yangında Mustafa Kayalı ve Ali Osman Topaloğlu’na ait 2 buzağı da telef oldu. Yangın sırasında dumandan etkilenen Selim Özdemir (15), 112 Acil Servis ekiplerince kaldırıldığı Daday Devlet Hastanesindeki tedavisinin ardından taburcu edildi.
Değirmenözü Köyü Muhtarı Satı Dolapçı, yangının Daday Belediyesi İtfaiye ekiplerinin geç gelmesi nedeniyle büyüdüğünü iddia etti. Dolapçı Daday Belediyesi İtfaiye ekiplerinin yangına 2 saat sonra müdahale ettiğini belirterek: “İtfaiye zamanında gelse diğer iki ev kurtulabilirdi. Kendi imkânlarımızla müdahale ettik” şeklinde konuşmuştu.
Değirmenözü Köyü Muhtarı Satı Dolapçı’nın yangınla ilgili açıklamalarına Daday Belediyesi’nden açıklama geldi. Daday Belediyesi Dolapçı’nın iddialarının hiçbir şekilde gerçeği yansıtmadığını vurguladı.
Daday Belediye Başkanı Hasan Fehmi Taş, Daday Belediyesi hakkında yangın ile ilgili asılsız sözler ve iddialarda bulunanlar hakkında hukuki süreci en kısa sürede başlatacaklarını dile getirdi.
Başkan Taş yaptığı açıklamada: “Pazar günü ilçemize bağlı Değirmenözü Köyü Topaloğlu Mahallesinde elektrik kontağı sonucu çıktığı tahmin edilen ve üç evin yandığı yangında, belediyemize bağlı itfaiye birimimiz ihbarın geldiği saat 13.20 sularında ihbarı değerlendirerek, 13.22 de yangın yerine hareket etmiş, kısa sürede ulaşmış ve müdahalede bulunmuştur. Bu gerek köylüler ile gerekse itfaiye aracında bulunan Alvento(süre ölçer) cihazı ile teyit edilmiştir. Fakat rüzgârın etkili, evlerin bitişik ve ahşap olması nedeniyle yangın kısa sürede büyüyerek diğer evlere sıçramıştır. Bu nedenle çevre ilçelerden takviye ekipler istenmiş ve yangına müdahale çalışmaları devam etmiştir. Değirmenözü Köyü Muhtarı Satı Dolapçı’nın `Daday Belediyesi İtfaiyesinin iki saatte geldiği ve yangına geç müdahale ettiği’ iddiaları sözleri gerçeği yansıtmamaktadır. İtfaiye birimimiz canla başla yangına müdahale etmiş ve yangın kısa sürede kontrol altına alınmıştır” ifadelerini kullandı. Köylülerin kendilerine gösterdikleri üstün gayretten dolayı teşekkür ettiklerini Belediyenin kato ve diğer araçların yangın yerinde bulunan vatandaşlara hala yardımda bulunduğunu bildiren Başkan Taş, köy muhtarının neden böyle bir açıklama yaptığını anlayamadığını ifade etti.